Met een afweerstoornis is het nog steeds mogelijk om op reis te gaan. Maar je moet net even beter voorbereid zijn dan de meeste mensen. Ook zijn er bepaalde bestemmingen die je beter kunt mijden.

DISCLAIMER

Overleg altijd met je arts indien je een reis wil maken. De persoonlijke reisverhalen op deze website zijn vóór de COVID-19 pandemie geschreven. Lees de meest actuele informatie over afweerstoornissen en reizen op www.IPOPI.org

Verhalen over reizen

'Het belangrijkste dat ik zou aanbevelen is om je reisplannen met je arts te bespreken vóór de reis en te reizen met iemand bij wie je je op je gemak voelt.'

Jennifer
Mijn beste vriendin vond het geen probleem dat ik mijn toediening in de kamer toediende en ze hielp me met mijn koffers. Ze begreep het als ik te moe was om iets te doen of dat ik niet zeven uur of zelfs drie uur wilde rijden. We zijn altijd gestopt als we dat nodig hadden, of hebben ons ontspannen toen we wat te veel deden. Reis met mensen die je behoeften en grenzen respecteren en zorg altijd goed voor jezelf. En neem comfortabele schoenen mee!

'Zelfs voor gezonde mensen is bescherming tegen infecties belangrijk. Dus hoe zit het dan met mij? '

Rieke
Afgezien van de normale voorbereidingen die iedereen moet treffen, zoals informatie opzoeken, een route kiezen, de reis boeken, een verzekering afsluiten, een budget bepalen en alles inpakken, moest ik de reisplannen ook met mijn arts bespreken. En Zuid-Afrika ligt natuurlijk in een deel van de wereld waar speciale vaccinatie wordt aanbevolen. Zelfs voor gezonde mensen is bescherming tegen infecties belangrijk. Dus hoe zit het dan met mij?