Een afweerstoornis kan gevolgen hebben voor je school of opleiding. Soms voel je je niet goed, waardoor je niet naar school kunt. En ook als je naar het ziekenhuis moet, of een behandeling ondergaat, kun je niet naar school. Toch weten veel mensen met een afweerstoornis hun school te combineren met hun ziekte.

Verhalen over school

‘Luisteren naar je lichaam en toegeven aan vermoeidheid hoort er ook bij’

Bibian
Ik kan me een verhaal nog goed herinneren. ’s Ochtends werd ik wakker, maar ik was nog zo moe, dat ik deed alsof ik sliep toen m’n moeder me wakker wilde maken. Mijn moeder heeft me toen laten liggen en school gebeld dat ik ziek was. Die dag ben ik gelijk weer in slaap gevallen en heb ik geslapen tot 1 uur ‘s middags. Achteraf bleek dat ik die rust wel degelijk nodig had, maar eigenlijk was het een leugentje om bestwil vanuit mijn kant. Dit verhaal geeft voor mij aan dat luisteren naar je lichaam en toegeven aan vermoeidheid er ook bij hoort. Al blijft dat lastig met kinderen omdat ze maar al te snel door hebben hoe ze je kunnen manipuleren haha ;)

‘Zorg dat de schoolcoördinator het weet’

Peter & Annet
Maar eigenlijk alle docenten. Aan het begin van het schooljaar worden van leerlingen bijzonderheden besproken. Wat is er met hen aan de hand, wie zijn het, wat moet je doen in bepaalde gevallen. Onze dochter werd dan ook besproken. Dat hangt per school af, maar de coördinator is hierin de spin.